
   

    

 

 

 

 

 

CALL FOR PROPOSAL  

Resources, Innovation and Development for the Conservation Areas 

in Mozambique (RINO) 

 

FREQUENTLY ASKED QUESTIONS (FAQ) 

 

1. Is the call for proposal open to profit organizations? 

The call for proposal is open exclusively to non-profit organizations that, if deemed necessary, 

may subcontract renovation work or services as specified in point 2.1.1 of the call for proposals 

Eligibility criteria.  

2. We downloaded the documents provided in the link, however for the item related to the 

structural renovations we could not find any bill of quantities, drawings, specifications or any 

other file related. Can you please clarify? In addition, we would like to know if any site visit will 

be conducted. 

The proposal to be submitted according to the terms of the announcement must include an 

outline projection of the works to be done. No site visits are planned. 

3. The document “guidelines” specifies several criteria, however some seem to be controversy, so 

we would like to confirm if the interested companies should comply with all, or there is a set of 

them which are applicable for each of the 3 priority items? 

Section 2.1.1. Eligibility of applicants lists the criteria that the lead applicant and co-applicants 

must adhere to in order to participate at the call for proposal. 

4. For the companies that are interested in the priority Nº 1 which includes the structure 

renovations and interventions related to the building, is it mandatory to have technical expertise 

in the following areas of intervention: biodiversity and environment conservation research and 

education, museum management curatorship? The same question applies to the requirement 

production of information, education and communication material. If it is mandatory, can we 

consider experience outside Mozambique? 

The call for proposal is not divided in priorities, therefore the applicant will have to submit a 

proposal covering all the priorities indicated in the call demonstrating proven experience in the 



   

    

 

 

 

required areas and if necessary establish a consortium capable of covering the areas foreseen by 

the call. 

5. Regarding to the time which should not exceed 36 months, should this time include just the 

renovations of the building or the complete scope of work? 

The 36 months foreseen by the call, starting from the signing of the contract, requires that all 

activities of whatever nature are completed. 

6. The documents made available in the website mention an annex G of the Guidelines, however 

we could not find it. Can you please assist? 

Annex G is available for download at the call for proposal link under the folder "Documents for 

information". 

7. The checklist of Part B Section 7 mention in the point 8 “The budget in enclosed, in balance, 

presented in the format requested, and stated in EUR”. Can you please clarify if this relates to the 

commercial offer for the works that we intend to submit a proposal for?  

The budget must cover all aspects and priorities of the call for proposal.  


